Μονή Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών

Στις βορειοδυτικές ακτές της Ζακύνθου η φύση έχει δημιουργήσει επιβλητικούς σχηματισμούς με τα βουνά να πέφτουν κάθετα στα νερά του Ιόνιου πελάγους. Έτσι η ευρύτερη περιοχή δίκαια ονομάζονταν από παλιά η περιοχή των Κρημνών ή απλά Γκρεμνά. Σε αυτή την απομονωμένη περιοχή με την άγρια ομορφιά, ο Ιερομόναχος Μακάριος και ο Μοναχός Βαρλαάμ ίδρυσαν το 1535 την Μονή του Αγίου Γεωργίου.

Μονή Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Μονής είναι ο πύργος που χτίστηκε το 1561 για να προστατεύσει το μοναστήρι από τις πειρατικές επιδρομές. Στη Μονή του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών ασκήτεψαν σημαντικά πρόσωπα της Ορθοδοξίας όπως ο Γεράσιμος Νοταράς, μετέπειτα Άγιος Γεράσιμος προστάτης της Κεφαλονιάς και ο θεολόγος Μοναχός Παχώμιος Ρουσάνος.

Η μονή έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά όλους αυτούς τους αιώνες από του σεισμούς και σήμερα βρίσκεται στην φάση των εργασιών για την πλήρη αποκατάστασή της. Την επίσκεψη σας στον Άγιο Γεώργιο μπορείτε να την συνδυάσετε με την επίσκεψή σας στην Μονή της Παναγίας της Αναφωνήτριας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Λίγο παρακάτω από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, μπορείτε να θαυμάσετε και τους ίδιους τους γκρεμούς της βορειοδυτικής Ζακύνθου και να βρείτε μια σιδερένια εξέδρα που σας επιτρέπει να θαυμάσετε την πασίγνωστή παραλία με το ναυάγιο

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΩΝ ΓΚΡΕΜΝΩΝ