Παραλία Άγιος Νικόλαος

Ζάκυνθος Παραλίες

Παραλία Άγιος Νικόλαος

Η παραλία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Βασιλικού είναι η μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλία στην Ζάκυνθο. Είναι μια πλατιά αμμουδερή παραλία που προσφέρει στον επισκέπτη της τα πάντα. Μάλιστα δεν περιλαμβάνεται στο προστατευόμενο Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου μιας και δεν την χρησιμοποιεί για την ωοτοκία της η διάσημη Caretta-Caretta.

Γιαυτό και μόνο το λόγο στην παραλία του Αγίου Νικολάου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρονται όλα τα θαλάσσια σπορ που δεν περιλαμβάνονται στις ήπιες χρήσης του κόλπου του Λαγανά. Αυτό καθώς και τα πολύ ωραία μπάρ και εστιατόρια, οι πολλές ομπρέλες που προσφέρουν την σκιά τους στους επισκέπτες, αλλά και τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά, έχουν κάνει την παραλία πόλο έλξης για την νεολαία που κάνει τις διακοπές της στο νησί αλλά και για όσους αναζητούν κάτι πιο κοσμοπολίτικο από τις προστατευόμενες παραλίες με την ησυχία και τις ήπιες τουριστικές χρήσεις.

Εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Στο αριστερό μέρος της παραλίας του Αγίου Νικολάου βρίσκεται το εκκλησάκι που έχει δώσει το όνομα του στην παραλία. Το εκκλησάκι έχει πολύ ξεχωριστή αρχιτεκτονική που θυμίζει καθολική αρχιτεκτονική στο Μεξικό και στην κεντρική αμερική και είναι πανέμορφο έτσι που το λούζει το φως και δεσπόζει πάνω σε ένα ξερόβραχο. Το εκκλησάκι ξαναφτιάχτηκε και μεταφέρθηκε στην σημερινή του θέση μετά από την καταστροφή του από τους σεισμούς.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ